• Spolek MAGNET

          • Naše škola využila měsíční spolupráce se spolkem MAGNET.

            Ten pohybové aktivity vnímá, jako prostředek ke zdravému rozvoji dítěte. Každé dítě považuje za individualitu, rozvíjí jeho emoce a radost z pohybu. Vlastními hodnotami inspiruje děti k úctě a fair play. Vytváří prostor ke spolupráci a přátelství. Vnáší do života fyzickou i duševní harmonii.

            Spolek MAGNET připravil pro vaše děti příměstký pohybový tábor.

          • Okresní kolo Odznaku všestrannosti

          • Nejen ve fyzickém porovnávání sil, ale i v prohlubování olympijských myšlenek se neslo okresní kolo Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, který uspořádala naše škola v hale Lokomotivy Břeclav.

            Závodů se pod dohledem několikanásobné medailistky v trojskoku Šárky Kašpárkové zúčastnilo 135 žáků z osmi škol, kteří mezi sebou soutěžili ve čtyřech disciplínách (trojskok snožmo, sed-lehy, hod medicinbalem a skákání přes švihadlo). Výsledky všech výkonů se nakonec sečetly dohromady a z celkového součtu vzešlo konečné pořadí závodníků.

            Bílovickou školu reprezentovalo celkem 14 sportovců, z nichž největší úspěchy sklidili ve svých kategoriích Petr Lebloch a Beáta Balounová za druhá místa a dvojice bronzových Šimon Osička a Mikuláš Suchý. Stříbrní závodníci, k nimž se přidala i Nela Zapletalová za získání vysokého počtu bodů, se kvalifikovali do krajského kola v Brně. V kategorii družstev se bílovická škola umístila na pěkném 5. místě.

          • Projekt - Příběhy našich sousedů

          • Příběhy našich sousedůVybraní žáci osmých tříd se v průběhu podzimu a jara zúčastnili projektu organizace Paměť národa – Příběhy našich sousedů.

            Jejich úkolem bylo nejenom se připravit a provést rozhovor s pamětníkem, ale i prezentovat získané zážitky vybranou formou výstupu – audionahrávkou, videem nebo animací. Na projektu pracovali následující žáci: Viktor Lacheta, Erik Lanžhotský, Jakub Mádl, Marek Maláník, Martin Opluštil a Bohdan Šlapeta pod vedením učitele dějepisu T. Nestarce.

            Jako výstup si kluci zvolili nejsložitější výstup – video. Během práce na projektu absolvovali několik workshopů: jak natočit rozhovor s pamětníkem, jak vyprávět příběh a workshop střihu v Brně. Po dokončení práce se výsledné video prezentovalo na slavnostním zakončení projektu v Hustopečích.

            Na závěrečnou prezentaci si také vymysleli krátkou scénku, jako uvedení tématu a hlavních motivů jejich videa.

            Jak se s úkolem žáci poprali a na výsledek jejich práce se můžete podívat na následujícím videu.

          • Závod v opičí dráze

          • Ve čtvrtek 4. dubna se obě naše školní tělocvičny proměnily v jeden speciální pavilon zoologické zahrady. Prostor ukázat své schopnosti totiž dostali nejlepší opičáci z celého prvního stupně.

            Připravena pro ně byla speciální dráha, složená z nejrůznějších překážek, prolízaček, slalomů a dalších nástrah, které museli všichni účastníci překonat v co možná nejlepším čase.

            K vidění byly opravdu akrobatické kousky, díky nimž se někteří závodníci vyšvihli na stupně nejvyšší. Prokázat své rychlostní, silové, odrazové nebo i technické schopnosti ovšem museli všichni účastníci.

            První ročník závodů v opičí dráze skončil bez zranění a s úsměvy na tvářích, takže ho můžeme hodnotit jako povedený a už se těšíme na další opičí výkony.

          • Břeclavská laťka

          • V pátek 22. března 2024 se zúčastnili naši žáci (nejlepší skokani do výšky) velmi kvalitního závodu ve skoku vysokém - 44. ročník memoriálu Jiřího Horníka. Zde se mohli porovnat s nejlepšími sportovci břeclavského okresu. Byly vidět velmi kvalitní výkony, i s překonáním laťky ve výšce 190 cm.

            Naši žáci bojovali a nabírali zkušenosti z velkého závodu. Některým se povedl skok s osobním rekordem. Bohužel někteří bojovali i s bolístkou na těle a proto nemohli podat svůj nejlepší výkon.

            Nejvíce se dařilo Zbyňku Semovi, který ve své kategorii vybojoval 3. místo s osobním rekordem 170 cm. GRATULUJEME

          • Velkobílovická laťka

          • V pátek 15. března se v jedné z našich tělocvičen uskutečnilo školní kolo soutěže ve skoku vysokém. Účastnili se ho chlapci a dívky z pátých až devátých tříd, kterým se podařilo postoupit z třídních kol.

            K vidění byly opravdu povedené výkony, podpořené mohutným fanděním všech přihlížejících. Vyhodnoceni byli nejlepší ve třech kategoriích, a to 5. třída, 6.-7. třída a 8.-9. třída, zvlášť chlapci a dívky.

            Skokani s laťkou překonanou nejvýše budou reprezentovat naši školu na Břeclavské laťce, kde jim budeme držet palce, aby dopadli co možná nejlépe.

            Žáci 5. ročníku

            1. Šimon Osička 120 cm

            2. Oliver Tomek 115 cm

            3. Ondřej Šlapeta 110 cm

            Žákyně 5. ročníku

            1. Beata Balounová 120 cm

            2. Jolana Bukovská 115 cm

            3. Veronica Pálková 110 cm

             

            Žáci 6.-7. ročníku

            1. David Cetl 120 cm

            2. Jakub Barouš 110 cm

            3. Šimon Kachyňa 110 cm

            Žákyně 6.-7. ročníku

            1. Monika Balounová 135 cm

            2. Natálie Řepová 130 cm

            3. Tereza Baumanová 125 cm

             

            Žáci 8.-9. ročníku

            1. Zbyněk Sem 163 cm

            2. David Forman 163 cm

            3 Patrik Solař 155 cm

            Žákyně 8.-9. ročníku

            1. Monika Cetlová 140 cm

            2. Monika Strýčková 125 cm

            3. Veronika Svobodová 120 cm

          • LVZ Alpy 2024

          • Přelom února a března si někteří žáci naší školy zpestřili lyžařským zájezdem do rakouských Alp. Během tří dnů je čekalo náročné sjíždění těchto hor, které si ale všichni náramně užívali.

            Šestihodinovou cestu do Schladmingu a zpět absolvovali společně s chlapci a dívkami ze základní školy z Čejkovic, s nimiž se během chvilky spřátelili.

            Radost z lyžování se odvíjela dle počasí, které se v horách často měnilo, a také od kvality sněhu, závislé na okolní teplotě. První den se i přes postupně se zhoršující viditelnost podařilo přejet celkem tři vrcholky, druhý den už jsme si vyjížděli osvědčené trasy a třetí den patřil skupinovým jízdám na nejbližší hoře Hochwurzen.

            Na chatě nás každé ráno čekala snídaně formou švédského stolu a po příjezdu z lyžování výborná teplá večeře.

            Tři dny utekly jako voda a nám nezbylo, než zasněženým vrcholkům zamávat a vrátit se ve zdraví zpět do jarní domoviny.

  • Fotogalerie

      zatím žádné údaje